Zo versier je de kerstboom in 5 stappen!

Deze vijf eenvoudige stappen zorgen ervoor dat jouw kerstboom er dit jaar tip-top uitziet! So read and learn.

Stap 1. Maak een plan

Het versieren van de perfecte kerstboom hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Voordat je gaat versieren, begin je met een planning maken. Mocht je geen inspiratie hebben, speur je lekker het internet af. Genoeg inspiratie die je op kan doen! Een tip van Talkies: het allermooiste is natuurlijk wanneer de kerstboom aansluit bij de rest van je woondecoratie en kleuren die je in huis hebt gebruikt. Kies maximaal vijf en minimaal drie kleuren. Als je te weinig kleur gebruikt, is het geheel al gauw vrij plat, maar meer dan zes maakt het onrustig. Denk daarnaast na over textuur, structuur en materiaal. Hoe je het ook aan wil pakken: maak een plan!

Stap 2. Begin met de lichtjes

De boom staat? Check! Dan volgt de eerste, en vaak meest frustrerende taak, de basisverlichting uit de knoop halen én verdelen in de boom. De stelregel is dat je de basisverlichting dicht bij de stam plaatst en vervolgens met een ander snoer aan lampjes de takken van je kerstboom gaat uitlichten.

Stap 3. Begin bij het begin: de basis

Iedereen heeft wel effen kerstballen in huis, als je die in wat rustige kleuren hebt, ben je al een heel eind. Zo kun je namelijk de basis van de kerstboom bepalen. Deze effen kerstballen hang je dichtbij de stam. Dit zorgt voor vulling en volume!

Stap 4. Tijd voor creativiteit

Hier houden we van bij Talkies! Het is tijd voor de eye catchers! Kom maar door: nu kan het niet gek genoeg. Dit kun je elk jaar afwisselen. Wat is jouw voorkeur voor dit jaar? Het mag lekker opvallen! Begin met de grootste ornamenten en kerstballen, en hang daarna pas de kleinere items in de boom. Nog een tip van ons: de meeste mensen wachten met de piek tot het allerlaatste moment, maar het is veel handiger om dit als eerste te doen. Dan kun je er nog veel makkelijker bij.

Stap 5. Last but not least

Om het geheel compleet te maken, versier je ook de voet van de boom. Leg er wat ingepakte cadeaus onder, in dezelfde stijl en kleuren als de kerstballen in je boom. Haardhout doet het ook altijd goed als je keuze uitgaat naar een lekker winterse boom!

Zo, staat de boom al? Mocht je nog tips nodig hebben voor het decoreren van de kersttafel, dan vind je die hier!