Sicilië heeft het helemaal

Als ik op reis ga wil ik worden betoverd door de omgeving, wil ik watertanden bij het proeven van local food, wil ik de fonkeling van de zon voelen branden op mijn huid en als we het helemaal goed aanpakken, wil ik verliefd worden op de schoonheid van de natuur en vergeten dat er ooit een dag komt dat we weer naar huis moeten. Het gebeurde allemaal in Cefalù, in het eerste exclusieve resort aan de Middellandse zee en de nieuwste telg van Club Med.

Met driehonderd dagen zon per jaar, een mild klimaat en ongerepte natuur is Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Het eiland staat bekend om de rijke geschiedenis en de levendige cultuur en tradities. Denk: smalle, hobbelige straatjes, oude maar (relatief) goed onderhouden huizen, Byzantijnse mozaïeken en kleurrijke mode. Op een unieke en – zeker een aantal jaar geleden – bijna ondenkbare plek heeft Club Med Cefalù een strategische positie gekozen om van dit alles volop te kunnen genieten. Ondenkbaar zeg ik juist omdat het resort op een klif is gebouwd met een vlakte van maar liefst 48 (!) hectare. Die schilderachtige kliffen worden omgeven door weelderig groen en geven je uitzicht over de Middellandse zee – een mooier uitzicht over de Middellandse zee ís er simpelweg niet.

Drie dagen lang mocht ik tijdens de pre-opening helemaal all the way genieten van de vele faciliteiten die dit eerste resort met vijf drietanden in Europarijk is. Na een wat lange reis – kies wanneer je de mogelijkheid krijgt voor een directe vlucht, niet elke maatschappij vliegt direct naar Palermo, de dichtstbijzijnd gelegen airport – voel ik direct kriebels in mijn buik wanneer ik bij het resort aan kom. Temidden van weelderige tuinen liggen de 304 kamers en suites die clean maar elegant en met oog voor detail zijn ingericht. Het heeft jaren gekost om dit te bouwen, dat mag duidelijk zijn. Aan alles zie je dat bij de bouw van het resort rekening is gehouden met het omringende landschap, waardoor het perfect samensmelt met de natuur en elegantie van het landschap. Bijzonder daarin is dat de bestaande kerk van Santa Lucia en het Palazzo die dateren uit de achttiende eeuw harmonieus zijn verwerkt in het project. Dít is pas pittoresk Sicilië!

Zoals je van Club Med gewend bent, hoef je dankzij het super-de-luxe all inclusive concept aan niets te denken. Ook hier geldt: alles gebeurt op het hoogste niveau; of het nu gaat om gastronomie, sport, relaxing of persoonlijke services. Begin de dag met een verkwikkende duik – aanrader: loop hierheen vanaf de houten voetgangersbrug over de rotsen –  in het koele water van de Tyrreense Zee. Je voelt je meteen energieker. Of spring in het zwembad en droog daarna door de zon op terwijl je aan de poolbar je eerste cappuccino krijgt geserveerd. Wil je het avontuurlijker? Loop dan de klif af naar de watersporten en ga suppen, varen of peddelen. Genoeg te beleven, en de sportieve boys aldaar helpen je graag een eindje op weg…

Hoe mijn dagen er verder uitzien? Het is een opeenvolging van heerlijke momenten, beginnend met het ontbijt in de Villa dat een panoramisch uitzicht heeft op zee, gevolgd door een verfrissende duik. Ik word verwend met een heerlijke massage (wie had het over stress?!) in de zevenhonderd meter grote spa en ik rek mezelf uit tijdens een private yogales. Traditiegetrouw eindig ik de dag met een glas champagne bij zonsondergang en een diner onder de sterren. Van de feesten die Club Med speciaal voor dit pre-openingsweekend heeft georganiseerd wil ik natuurlijk ook niets missen. Het is er allemaal: metershoge steltenlopers, vuurwerk, danseressen in Aerial Ropes en zelfs Bob Sinclar is ingevlogen. Op de laatste avond raak ik – en met mij de andere driehonderd man – tijdens een fenomenaal concert van het Philharmonisch orkest uit Parijs ontroerd. En dat alles onder de sterrenhemel, met dat oogverblindende uitzicht…

Bekijk hier ook de vlog die we maakten van de pre-opening in Club Med Cefalù! 

Boeken doe je via clubmed.com/cefalu

Tekst Marjolein de Wit