MY LIFE IN: WINONAH

Dromen van een eigen modemerk? Velen doen het, Winonah de Jong liet het ook daadwerkelijk uitkomen! Want in 2015 startte ze haar label WINONAH. Het was een instant succes en dat is het nog steeds – ook terwijl de ontwerpster de wereld over verhuist voor het werk van haar man Nigel. Momenteel wonen zij in Qatar en daar willen we natuurlijk alles over weten.

Winonah: ‘Ik ben geboren in Suriname, maar verhuisde op mijn vijftiende naar Nederland. De afgelopen jaren woonde ik met mijn gezin in Hamburg, Manchester, Milaan, Los Angeles en Istanbul. Inmiddels is Qatar onze nieuwe thuis. Twee maanden geleden verhuisden we naar Doha in Qatar wegens het werk van mijn man; hij speelt voor de lokale voetbalclub Al Ahli. We wonen in het gedeelte genaamd West Bay Lagoon. Een besloten gemeenschap die zich focust op gezinnen. Je vindt er de meest prachtige parken en privézwembaden. Niet alleen voor de kinderen is het hier genieten, want populaire restaurants als Morimoto en Nobu heb je binnen no time bereikt.

Door mijn werk en mijn man’s carrière heb ik het geluk veel te mogen reizen en te proeven van verschillende culturen. Dit grote avontuur bracht ons naar Qatar, waar de norm “ultra luxury” is. Dat gezegd hebbende proberen wij te fungeren als elk ander normaal gezin. Ik heb in de korte tijd dat ik in Qatar woon nog best veel werk kunnen verzetten. Ik voel me enorm geïnspireerd. Als je uit het westen komt is Qatar best een cultuurschok, maar door het vele reizen heb ik geleerd respect te hebben voor de lokale cultuur. Ik houd dan automatisch rekening met hoe ik me kleed bijvoorbeeld, maar ik heb nog wel veel te leren. Wat ik het leukst vind aan Qatar? Het weer is prachtig. De zomers zijn wel extreem heet! De architectuur is behoorlijk jong, maar wel megageavanceerd. Dit streelt mijn liefde voor architectuur enorm. We wonen hier net dus zijn we vooral nog veel aan het verkennen. Het kan qua temperaturen behoorlijk oplopen, dus om de zoveel stappen gauw de airco in. Vanwege de extreme hitte zit alles indoors. Het “even makkelijk” naar een bloemenkraam of naar een markt zit er dus niet in. Het leven in Qatar vindt echt binnen plaats.

Doordat Qatar middenin de woestijn is gebouwd, zit alles altijd onder het zand en stof. Op het moment dat je ergens binnenkomt is het pracht en praal. In vergelijking met “the fast life” zoals wij bijvoorbeeld meemaakten in Los Angeles/Hollywood, is de lifestyle in Qatar behoorlijk relaxed. Dit typeert Qatar ook echt. Best grappig eigenlijk, maar de Qatar mentaliteit doet me soms een beetje denken aan de “laid back” mentaliteit van het Surinaamse. Zo van; geen stress, komt morgen wel. “Inshallah!”, wat betekent “bij Gods wil”.

To shop

Fifty One East

Het grootste warenhuis in Qatar met veel multibrand shops.

Mall of Qatar

Moet je gezien hebben! Los van shoppen een gigantisch complex geschikt voor kinderen. Je kunt daar een hele dag vertoeven. Lokale trots – vandaar de naam.

Villaggio Mall

Een walhalla met de grotere internationale ontwerpers.

To sleep

Shangri-La

Hier heb ik met mijn gezin de eerste maand in Doha verbleven. Het niveau van service is fantastisch. Centraal gelegen en dicht bij de zee. Vanuit het hotel is er een directe aansluiting met de mall en supermarkt.

Mondrian Doha Hotel

De meest prachtig ontworpen kamers door onze eigen Marcel Wanders. Hier vind je onder andere restaurants als CUT by Wolfgang Puck en Marimoto.

St. Regis

Een gigantisch hotel om te zien, welke vlak naast het Mondrian Doha Hotel in het diplomatische hart van Doha gelegen is. Hun Remèda Spa is een must visit.