Nicky Opheij is on a mission

Het boek wordt uitgegeven door Smulweb in samenwerking met Miss Nederland. Speciaal voor de feestelijke launch bereidde Nicky een lunch met de lekkerste gerechten uit haar boek, bijgestaan door haar prachtige collega-Missen waaronder Zoey Ivory en de kersverse Miss Nederland Rahima

In dit tijdperk van social media, waarin (jonge) meiden zich 24/7 kunnen spiegelen aan hun (ogenschijnlijke) perfecte rolmodellen heeft Nicky Opheij een missie: wees gezond, iedereen is anders, leef en geniet en denk aan de toekomst! Doe maar gewoon, dan ben je mooi genoeg. Dat is de achterliggende gedachte van het boek ‘On a Mission’ van onze Miss Nederland 2017.

Dat doet ze door de struggles die ze heeft gehad te beschrijven, in gesprek te gaan met topmeiden uit the industry en haar beautygeheimen te delen. Ook geeft ze dertig recepten voor powerontbijtjes, slimme tussendoortjes, snelle lunches en heerlijke hoofdgerechten. Allemaal supermakkelijk klaar te maken, barstensvol vitamines en voedingsstoffen waar je lijf sterk van wordt, je huid van gaat stralen en je humeur van opknapt. Op basis van verse, gezonde en betaalbare ingrediënten, gewoon verkrijgbaar bij elke supermarkt.

Want dat Nicky het niet makkelijk heeft gehad na Hollands Next Topmodel, dat vertelt ze ook in de Talkies september issue die vanaf 14 september in de winkels ligt. Ondanks de mooie opstap die het programma voor haar was, kwam ze al snel in aanraking met modellenbureaus die wilden dat ze haar figuur zou veranderen. Kilootje minder hier, centimetertje minder daar. Het natuurlijke – en gezonde – figuur van Nicky bleek niet in de standaarden van de meeste bureaus te passen. Dankzij Nicky’s no-nonsense karakter is ze nooit meegegaan met de onrealistische wensen van de bureaus, maar bleef ze trouw aan zichzelf en haar eigen gezondheid. Deze positieve boodschap wil ze ook brengen aan jonge meiden.

De nare ervaringen in de modellenbusiness en daarna haar positieve ervaring als Miss Nederland hebben Nicky geïnspireerd om een opleiding tot gewichtsconsulente te volgen. Op deze manier kan ze al haar ervaringen en kennis inzetten om andere meiden te helpen een haalbaar en gezond gewicht te bereiken, en van te zichzelf leren houden, zowel qua uiterlijk als innerlijk. Because: you’re born to be real, not perfect.

Het boek is verkrijgbaar voor €17,50