MINI LIVING – Breathe: wonen opnieuw uitgevonden

In de steeds drukker wordende steden, worden aantrekkelijke plekken om te leven steeds zeldzamer. Dit feit vormde inspiratie voor MINI om samen met SO-IL-architecten een visionaire oplossing voor dit tweeledige probleem te ontwikkelen: MINI LIVING – Breathe. Een slimme interpretatie van een duurzaam stedelijk concept voor gedeeld wonen dat slechts een kleine ecologische voetafdruk achterlaat.

Het concept blijft trouw aan MINI’s principes “Creative use of space” en “Minimal footprint” door aantrekkelijke leefruimtes voor drie personen te creëren in een niet eerder benutte stedelijke ruimte van hooguit vijftig vierkante meter. Hoe dat eruit ziet? Een modulair metalen frame vormt de basisstructuur. Een flexibele, licht doorlatende ‘huid’ zorgt voor de grens tussen binnen en buiten. Een totaal van zes potentiële kamers en een daktuin bieden mogelijkheden voor privacy en persoonlijke ontplooiing.

Sociale interactie

Ja, het reikt veel verder dan een puur woonconcept. Op de begane grond zorgt de keuken voor sociale interactie, ook met de buitenomgeving. Hier word je verwelkomd en komen de inwoners samen. Daarboven bevinden zich verdeeld over drie verdiepingen verschillende leefruimtes waar de inwoners op een aantrekkelijke manier kunnen wonen en/of werken. Het bovenste deel bestaat uit slaapruimten, een badkamer en het dakterras. De individuele leefruimten zijn van elkaar gescheiden middels licht doorlatende wanden van textiel. Door deze transparantie kunnen mensen in verschillende kamers silhouetten en beweging in aangrenzende ruimtes waarnemen, wat zorgt voor een gevoel van verbinding en samenzijn. Tegelijkertijd kunnen deze wanden, indien gewenst, zorgen voor privacy.