De laatste Talkies’ column van Kelly Weekers!

Time flies when you’re having fun. Niet voor niets een cliché, want o zo waar. Het voelt als de dag van gisteren dat ik mijn eerste column voor Talkies schreef. Twee keer knipperen met mijn ogen en we zijn twee jaar, zestien columns, de nodige inzichten, zweetdruppels, gemiste deadlines, feestjes, een verloving én baby verder. Dus meteen maar even een correctie: time flies when you’re having fun, and a baby!

Als columnist met een doctorandus titel in de psychologie schreef ik in de afgelopen jaren over onderwerpen als liefde, carrière, vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Onder andere de midlifecrisis, de (niet) perfecte prins op het witte paard, het geheim van topsporters en tips tegen de winterdip passeerden de revue. Mindset stond telkens centraal. Mijn bescheiden ‘missie’ vanaf het moment dat ik mijn eerste stukje mocht tikken? Mensen motiveren om de regie over hun leven in eigen handen te nemen. Om niet te blijven wachten op geluk, maar het geluk waar mogelijk zelf te creëren. En eigenlijk heb ik deze missie vandaag de dag nog steeds in mijn werk als mindset motivator. Of ik nu mensen zie tijdens één-op-één-sessies, masterclasses of lezingen, vanuit mijn visie ‘alles is mindset’ probeer ik mensen te motiveren om vitaler, gelukkiger en succesvoller te worden. Samen kleine of grote doelen bepalen, behalen en ook blijvend succesvol zijn is waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Als je onder het mom van ‘excelleren is in jezelf investeren’ met alle liefde je neus in andermans zaken steekt om daar de puntjes op de ‘i’ te zetten moet je dit principe natuurlijk ook op jezelf toepassen. Persoonlijk vind ik een ‘bij de loodgieter lekt altijd de kraan’-situatie niet het perfecte uithangbord van mijn business. En zodoende vraag ik mezelf ook regelmatig af waar ik gelukkig mee ben en waar ik mezelf nog graag verder in zou willen ontwikkelen. Het enige wat belangrijker is dan tijd is immers waar wij onze tijd aan spenderen.

Mijn grootste uitdaging in 2017 was mijn nieuwe rol als moeder in te passen tussen mijn bestaande rollen als partner, ondernemer, familiemens, vriendin en gewoon Kelly. Voor die kleine 4000 gram minimens een intrede deed in mijn leven zat de gezonde werkprivébalans er aardig in. Op de momenten dat dat even niet zo was kraaide er eigenlijk geen haan naar. Als working mom krijst er een baby naar. En vrij luidruchtig ook. Het was al snel duidelijk: óf veertig uur in mijn dag óf mijn agenda onder de loep nemen en keuzes maken. Oude deuren sluiten zodat nieuwe zich kunnen openen.

En daarom vandaag mijn laatste hersenspinsel in dit prachtige magazine. Ik kijk terug op een mooi avontuur als contributing editor waar met deze column een einde aan komt. Misschien vinden sommigen van jullie het jammer, springen anderen een gat in de lucht en zullen sommigen er zoals altijd overheen lezen. Ik heb in ieder geval genoten van onze tijd samen. Wie weet kruisen onze paden elkaar elders weer. The bad news is time flies. The good news is you’re the pilot!

Liefs,

Drs. Kelly