Hey beauty: happy complimentendag

Fabienne Chapot

Hoe vaak geef jij een ander een compliment? En hoe vaak komt het voor dat je een complimentje in ontvangst neemt, zonder direct allerlei dingen op te noemen waarmee je het complimentje om zeep helpt? De kans is groot dat dit maar nauwelijks gebeurt. Precies daarom is Nationale Complimentendag in het leven geroepen. En ja, da’s dus vandaag!

Ieder jaar vind Comlimentendag plaats op 1 maart. Op deze dag staat – zoals de naam al doet vermoeden –  het geven en ook het ontvangen van complimentjes centraal.

Aandacht

Terwijl andere feestdagen zoals Valentijnsdag nog weleens als commercieel kunnen worden beschouwd, is deze feestdag niet te koop. Er komen geen cadeautjes en geen toeters en bellen bij kijken. Vandaag draait het simpelweg om het geven van aandacht aan iemand die dat verdient!

Waardering

Een paar lieve woorden, een berichtje met een uiting van dankbaarheid of blijk van waardering; op deze dag kun je iemand in het zonnetje zetten. Je moeder die altijd voor je klaarstaat, je lieve vriendin die je opving toen je relatie uitging of je buurman die vaak je hond uitlaat als je weer eens te laat thuis bent. Bij dingen als deze die je misschien als vanzelfsprekend beschouwt, kun je op Complimentendag even stilstaan.