Rahima Dirkse is Miss Nederland 2018

Fotografie Roy Beusker

Alle twaalf meiden zijn prachtig, maar er kan er maar één de winnaar zijn. Na een spetterende show op maandagavond 9 juli in het AFAS Circustheater te Scheveningen heeft Nicky Opheij (Miss Nederland 2017) haar kroon ‘doorgegeven’ aan Rahima Dirkse, die zich een jaar lang Miss Nederland mag noemen!  

De vierentwintig jarige schoonheid uit Rotterdam heeft de titel, sjerp en spiksplinternieuwe kroon met veel enthousiasme in ontvangst genomen en zal komend jaar zich als Miss Nederland presenteren. Ze is een voorbeeld voor jonge vrouwen die beauty, brains & business perfect met elkaar weten te combineren. Want bij Miss Nederland gaat het niet om wereldvrede of alleen maar om glitter en glamour. Het gaat om het mooiste meisje, van binnen én buiten. Een meisje dat dus een bereikbaar en haalbaar rolmodel kan zijn voor andere jonge vrouwen. Bij Miss Nederland wordt een sterk en intelligent karakter gecombineerd met een mooi en goed verzorgd uiterlijk.

fotografie Roy Beusker

Bikinironde

De spectaculaire finale opende direct met een statement, namelijk: met de bikinironde. Onder leiding van zangeres Elize betraden de finalisten als godinnen het podium om zich vervolgens in bikini (van de prachtige items van Ani Ani!) te tonen als statement van de eerdere bikinidiscussie. Als gezonde, sportieve meiden die trots zijn op hun lichaam en zelf bepalen hoe zij zich gedragen, hebben zij zich als powervrouwen gepresenteerd. De daaropvolgende catwalkrondes werden afgewisseld met spetterende optredens van Tommie Christiaan, Jake Reese, Elize, upcoming talent Rick McDonald en een prachtig duet uit The Lion King gezongen. De presentatie was in handen van Kim Kötter en Viktor Brand.

Rahima in Ani Ani Beachwear fotografie Lutske Veenstra

De jury bestond dit jaar uit onze eigen Kristina, Monica van Ee (directeur hannah Skin Improvement), Albert Verlinde (Stage Entertainment), William Rutten (topfotograaf), Janice Bosmans (couturier) en Rob Peetoom (hair artist) en natuurlijk ook Zoey Ivory, Miss Nederland 2016. Zij kozen tezamen Rahima Dirkse als de nieuwe Miss Nederland! Juryvoorzitter Monica van Ee zegt over de nieuwe Miss Nederland 2018: ‘Rahima is een duidelijk voorbeeld voor hèt Miss Nederland anno 2018. Ruim een half jaar geleden wist zij zelf nog niet dat ze nu een Miss zou kunnen worden. Een nuchtere, stoere, slimme en hardwerkende jonge vrouw die uiterlijk vertoon en mooie jurkjes niet hoog op de agenda heeft staan. De jury was vanaf de eerste catwalkronde -in bikini- betoverd door haar zelfverzekerdheid. In iedere volgende ronde moest je wel even extra op haar letten en in haar galajurk zagen wij reeds de kroon op het hoofd. Een terechte Miss!’

Exclusieve kroon

O, en dan willen we het nog even hebben over de kroon. Die is namelijk wel héél bijzonder. De met Swarovski ingelegde kristallen kroon is gemaakt door het exclusieve sieradenmerk LOTT.gioielli. Met trots mag Rahima Dirkse deze een jaar dragen. Wist je trouwens dat ze van Braziliaans-Nederlandse afkomst is en Bio-Farmaceutische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden heeft gestudeerd? Naast het vertegenwoordigen van Nederland heeft ze de ambitie om in de toekomst onderzoeken te verrichten bij een farmaceutisch bedrijf en ze wil ook ontwikkelingshulp bieden. Rahima: ‘Ik loop op wolken! Maar dan wel met hoge hakken, een sjerp en een kroon! De finale was heel spannend, met name het begin van de show. Ontzettend krachtig werden we in de opening neergezet als Griekse godinnen. Op de drop van het nummer trokken we onze gewaden af en stonden we te shinen in onze bikini’s. Statement één is gezet. Wij zijn krachtige vrouwen die zelf keuzes maken hoe we eruit zien. Niet omdat het ons opgelegd wordt. De #metoo discussie is erg belangrijk, maar we moeten niet betuttelen en doorslaan dat wij als vrouwen aanstootgevend zijn als we een bikini dragen of een rokje. Na de eerste choreografie nam de (gezonde) spanning af en kon ik genieten. Ik kon het niet geloven dat mijn naam werd omgeroepen door Kim. Ik keek opzij naar mijn familie en vrienden en zij waren zo trots. Toen ik mijn dierbaren kon knuffelen kwamen de tranen. Ik heb er super veel zin in om Nederland te vertegenwoordigen bij Miss Universe, maar ook om het hele jaar met trots de titel (en vaak de kroon) te gebruiken bij allerlei shoots, events, goede doelen, maar ook als rolmodel voor jonge vrouwen.’

Miss Nederland is een organisatie die er is om jonge vrouwen te stimuleren om hun dromen waar te maken en hen te helpen bij de zoektocht naar hun dromen, krachten en talenten. Iedereen heeft een talent en dromen, maar ook onzekerheden. Door de deelname aan Miss Nederland maken deze onzekerheden bij jonge vrouwen plaats voor trots, een positief zelfbewustzijn en geloof in zichzelf.