Collector’s item: Noor Fares

Iedereen heeft wel een dierbaar item in huis met een persoonlijk verhaal. Van wie is het afkomstig en waarom is het zo speciaal? Omdat deze bijzondere verhalen gehoord moeten worden, hebben we de rubriek Collector’s Item. Dit keer: het item van juwelenontwerpster Noor Fares.

‘Al van jongs af aan heb ik een fascinatie voor sprookjes, geheime schatten en talismannen. Mijn vader (de Libanese miljardair Issam Fares, red) was bevriend met onder andere wijlen Zaha Hadid en door mijn internationale opvoeding kwam ik op vele plekken die mij inspireren – een eigen juwelenlijn was voor mij een bijna logisch gevolg. Toch zijn niet de juwelen die ik zelf ontwerp mij het meest dierbaar… Ik hecht veel waarde aan de emotie van een item en mijn verlovingsring is mij dan ook heel erg dierbaar. Ik kreeg deze van mijn man (en kunstenaar, red) Alexandre Al Khawam, toen hij mij drie jaar geleden ten huwelijk vroeg.

Het is een geometrische hexagon gevormd met een steen uit de jaren 1920. De diamant vertegenwoordigt en symboliseert liefde – ik zal de ring nooit meer afdoen. Het is een deel van mijn leven geworden – en zal het altijd blijven.’

2017-01-17-PHOTO-00001883

Lees ook het interview dat we met Noor Fares hadden in de Talkies gamechangers issue